† Moldova

Ortodox

> Demonstratie referitoare la prezenta cifrei 6 in sistemul RFID

Posted by ionutmoldova pe aprilie 6, 2009

Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze fratilor celor ce risipiti citeva clipe spre a citi si intelege cele ce urmeaza…

Dati-mi voie sa ma prezint in fata comunitatii voastre , a celor ce cu dreapta credinta vegheati vremurile acestea pentru a nu pierde pecetea Duhului Sfint si a va mintui. Ma numesc Narcis, sunt crestin orodox iar prin Bunavointa Domnului Iisus Hristos m-am intors in ultima vreme pe calea cea strimta care nadajduiesc sa duca spre Imparatia Cerurilor.Sunt insa departe dar ma nevoiesc sa cresc in Lumina Sfintei Scripturi si a Sfintei Traditii sa dobindesc virtutile mintuirii. Ca profesie sunt economist insa inca din facultate am fost fascinat de computere, acum reusind tin sub control orice inseamna patima legat de acestea… Mi-a placut sa programez, sa dezvolt programe de business si inca imi place . Chiar daca nu sunt un inginer macar pot spune ca am habar despre digitizarea informatiei, reprezentarea ei si prelucrarea ei.

Am urmarit dezbaterea generata de aceste pasapoarte cu chip, am stat si am cugetat fara patima, ara inversunare si am cautat in oceanul internet macar un simbure de informatie sa pot trage o concluzie fundamentata. Si acum ma bintuie duhul regretului ca daca marii duhovnici s-au pronuntat deja public eu nici macar nu ar trebui sa mai caut, insa am facut acest demers de a cerceta tehnologia RFID pentru a sprijini aceasta comunitate. Si spre surprinderea mea , recunosc, am descoperit lucruri interesante.

O sa incerc sa folosesc un limbaj comun si va asigur ca la baza acestui mic studiu a stat chiar protocolul oficial, standarizat, uniform acceptat al transferului de informatie intre tagul RFID (chipul) si reader-ul (aparatul care citeste chipul) .
Iata mai jos antetul acestui protocol:

epc-titlu1

Eu, sincer am cautat sirguincios sa vad daca exista acest “666″ in chipurile RFID si am constatat ca nu se afla in chipul RFID insa ar fi prea frumos ca lucrurile sa se termine asa …
Practic acese chipuri sunt elemente pasive care contin informatia codificata binar (o intreaga insiruire de 0 si 1) iar prin faptul ca au o antena minuscula atasata , prin inductie primesc energia necesara de a trasmite receptorului informatia solicitata.
Lucrurile nu sunt asa de evidente vizual ca in cazul codului de bare care efectiv ne-a obisnuit cu omniprezenta vizuala a corespondentei codificate a celor trei de “6″. In chip informatia nu este stocata sub forma de cod de bare pentru ca nu este cazul, pur si simplu informatia se trasmite prin modulare/demodulare radio intre trasmitator si receptor in baza unui limbaj comun acceptat care este standardizat la ora actuala. Este vorba despre “EPC RFID protocols”. In chip este stocata ca intr-un stick informatia primara sub forma binara si atit. Dar lucrurile nu se opresc aici pentru ca nu putem analiza chipurile ca fiind niste biete unitati de stocare a informatiei fara sa ne legam conceptual si de receptorul informatiei si de “dialogul” informatic care are loc la citirea chipului…adica in viitor atunci cind vor trece cei ce vor accepta chipul prin fata scannerului, cind vor ajunge la casa in hypermarket, cind vor face fiecare pas peste citiva ani (poate zeci de ani daca Bunul Dumnezeu ne mai ingaduie…).
Ca o concluzie partiala putem afirma ca fizic, simbolic nu exista “666″ in chip asa cum se afla in codul de bare dar nu putem sa analizam disjunct chipul fata de scanner. Trebuie sa analizam sistemul in ansamblu asa cum la nivel spiritual au judecat si Dreptii Duhovnici ai Neamului.
In practica, ambele parti ale tranzatiei, si scannerul si chipul sunt si emitatori si receptori iar intre aceste 2 parti are loc un dialog care poate fi sintetizat astfel: Scannerul trimite un semnal , chipul RFID retrasmite de asemena un semnal confirmind ca functioneaza in baza aceluiasi protocol si ca se pot intelege sa inceapa o tranzactie, apoi scannerul initializeaza procedura de transfer de date si dupa ce primeste acceptul chipului incepe schimbul efectiv de informatie utila.Desigur lucrurile sunt mult mai complexe, eu am selectat doar citeva operatiuni insa ele sunt mult mai multe si exista rezerve lasate spre a se dezvolta protocolul ulterior.
Toate “verbele” acestui dialog intre scanner si chip sunt de fapt comenzi standardizate ca in orice limbaj de programare, aceste comenzi sunt evident digitizate in sistem binar pentru a fi intelese de chip , ele practic sunt inima sistemului RFID, fara de ele sistemul nu ar avea cum sa functioneze data fiind natura pasiva a chipului, intr-un fel ele sunt “guard bar-urile” RFID – la inceput la mijloc si la final.
SI acum surpriza de proportii pe care am avut-o cind am citit structura si codificarea comenzilor este redata in imaginea de mai jos care este extrasa din documentul oficial.

comenzi-rfid

Ceea ce e desenat cu rosu este desenat de mine in MS Paint ulterior pentru a scoate in evidenta faptul ca principalele comenzi ale sistemul RFID (peRFID!?) incep cu blocul de digiti “110″ care inseamna “6″ in sistem decimal. Va puteti convinge folosind functia Excel dec2bin si veti vedea ca “6″ inseamna “110″.

Ca si cum noi oamenii am intreba “6 Cit este ceasul va rog?” sau “6 Cum te cheama?” …..
Imi este greu sa cred ca este o coincidenta, de fapt nici nu mai conteaza … o luam ca pe un dat ca pe o constanta stranie ca pe ceva implacabil…

Iata cum arata o comanda in sistemul RFID :

comanda-read

Asa ca , fratilor, la o simpla trecere cu pasaportul prin raza de actiune a unui scanner pe calea undelor radio multi de “6″ plutesc iar daca se va ajunge la implantul cu chip RFID cei ce il vor accepta vor bombardati cu “6″ , si nu vor putea cumpara sau vinde fara acest “6″… Era de asteptat ca pecetea nu va fi un “666″ gravat silentios pe mina omului …. el va fi in aer, peste tot va domina sclavia cifrei “6″ si a celui potrivnic care a facut ca acesta lucrare sa fie posibila, inevitabila….

Slava Tie , Mingiietorule ca m-ai invrednicit sa vad si sa scriu acestea…

Deci “Șase!”… sclavia RFID se apropie!

Doamne Miluieste!

Narcis 01.04.2009

Post scriptum:

Daca va uitati in tabel grupul 110 este boldat chiar si in protocolul oficial….
NU luam intregul cod binar ci doar primele 3 cifre ca acestea sunt “leading” (intraductibil)…importante…ele spun scannerului ca acea secventa este o comanda iar tipul comenzii este codificat in ultimii biti….
Asa daca luam intregul cod de bare nu o sa gasim 666 ci ceva de genul 612312361231236

Lamuriri suplimentare

Acesta este un comentariu de la gemibu pe care doresc sa il ridic la rang de miniarticol cu permisiunea sa…

Comentariu:
Pentru ca nu cred ca s-a mai intalnit nimeni cu ce va spun din experienta o sa ma intorc un pic mai mult in istoria informaticii.
Pentru cei care stiu un pic de limbaj de ansamblare si arhitectura de microprocesor nu mai are sens sa citeasca.
Restul ascultati:
Un microprocesor este nucleul oricarui echipament asemanator cu PC-ul.
El conduce intregul sistem si are grija de tot ce se intampla in el.
Dar nici el nu functioneaza asa de capul lui ci are un interpretor de instructiuni care-i determina functionarea.
Narcis a vrut sa faca o asemanare cu structura binara a instructiunilor din limbajul de ansamblare.
Exemplu pentru procesorul Z80
Acest procesor opereaza cu date pe 8 biti si are in componenta, printre altele, 6 registri (celule de memorie cu propiretati speciale) simpli notati cu B, C, D, E, H, L cu lungime de 8 biti. O instructiune ce opereaza cu ei este transferul intre ei adica continutul unuia copiaza in altul. Aceasta in limbaj de ansamlare se scrie de exemplu LD C,D adica load din D in C. Dupa executia ei continutul din registrul C va fi identic cu cel al registrului D. Pentru generalizare putem scrie LD rd,rs unde rd este registrul destinatie iar rs este registrul sursa. Asta in binar arata cam asa:

01 rd rs

unde pentru rd sau rs in binar este

000 B
001 C
010 D
011 E
100 H
101 L

De aici rezulta ca instructiunea noastra LD C,D in binar pe 8 biti este:

01 001 010 adica 01001010.

Pe acest principiu se construiesc toate instructiunile in limbaj de ansamblare si asta a vrut sa zica Narcis numai ca nu avea cunostiintele potrivite. A sesizat foarte bine dar n-a stiut sa explice la fel de bine si nu e vina sa.
Mai interesant este daca acesta comunicatie contine prin definitie un numar de 3 instructiuni pe operatie pentru ca atunci seamana foarte tare cu codul de bare care are structura 110 date 110 date 110.
Dar lasand la o parte aceste lucruri tehnice ii multumesc lui Dumnezeu ca gaseste de cuviinta sa ne arate calea si ca ne vorbeste fiecaruia dupa voia Sa. Ma rog sa ne dea puterea si intelepciunea sa descoperim, sa intelegem si sa urmam calea pe care ne-a pregatit-o catre El indiferent care va fi aceasta.
Amin

Exact asa am plecat in rationament , stiam de assembler dar am citit citeva carti de C (limbaj de programare) si acolo se lucra la nivel de bit penru a codifica anumite lucruri….

Esti primul specialist adevarat care confirma ce poate eu doar am inteles si am exprimat mai pe intelesul tuturor … in rest m-au combatut persoane mai putin evlavioase (normal) si fara pregatire tehnica in structura si functionalitatea microchipurilor (procesoarelor) …
Poate mai citesc si alti specialisti si pina la urma inchegam o brosurica foarte bine documentata …

Concluzii … dialog Interogator Chip RFID

Zilele acestea am citit si recitit standardul care sta la baza dialogului care are loc intre interogator si chipul RFID. In toata dezbaterea anterioara nu s-au desprins contrargumente solide la ceea ce am publicat prima oara iar acum pot aduce , decupat din acelasi document original si oficial, argumente FINALE care sprijina pur tehnic demersul meu.
Inca de la inceput va spun ca nu tin neaparat sa demonstez existenta fatidicului 666 in aceasta tehnologie , vreau pur si simplu sa intelegem cum functioneaza. Asa cum au explicat deja parintii ortodocsi ai neamului trebuie facuta distinctie clara intre pecete si numarul fiarei, sau numarul numelui fiarei … Si daca erau roz aceste chipuri, si aveau inscriptionat pe ele 666 (adica non 666) fiara ramine sistemul unic, centralizat, computerizat, de urmarire globala a individului, de inrobire, de dezumanizare prin digitizarea vietii.
Cu toate acestea, coincidenta sau nu, cifra 6 exprimata binar asa cum o cere tehnologia digitala este omniprezenta in schimbul de date implicat de citirea unui chip. Acesta este un fapt!

Iata primul citat :
comenzi-care-incep-cu-61

… din care aflam ca toate comenzile principale incep cu 110 in baza 2 adica 6 in baza zece …. ei o spun direct si concis in standard asa ca toata discutia ca trebuie privita comanda RFID in ansmblul ai care ar insemna de fapt 192 in binar pica … AM avut dreptate, primii 3 biti au o semnificatie distincta si la principalele comenzi fara de care nu se poate citi chipul RFID acestia simbolizeaza binar cifra 6 !!!!

Dar haideti sa vedem cum se desfasoara efectiv un dialog standard inter Interogatorul RFID si tagul RFID (chipul) :

tablou-comenzi-rfid1

SI acum sa traducem : In acest tablou sunt expuse 6 comenzi care stau la baza dialogului de care vorbeam mai sus. Sa le luam pe rind :
1a Req_RN > Interogatorul solicita un identificator (handle) de la chip care sa stea la baza viitoarei comunicatii
1b Chipul raspunde

2a Req_RN > Interogatorul solicita un identificator (handle) de la chip care sa stea la baza viitoarei comunicatii si dupa ce in prima comanda a primit incuviintarea (Acknowledged) acum chipul este in modul “Open” (deschis)
2b Chipul raspunde

3a Acces > Interogatorul solicita efectiv accesul la informatia detinuta de chipul RFID dar in modul nesecurizat
3b Chipul raspunde

Pina aici se deruleaza practic un ciclu de initializare format din trei comenzi care toate incep cu 6. Acesta este adevarul. Judecati dumneavoastra restul ….

Urmeaza ciclul de citire in mod securizat a datelor din chip .
4a, 4b, 5a, 5b au aceeasi actiuni explicata mai sus numai ca in modul securizat.
6a Read > Comanda prin care se solicita citirea efectiva a datelor (cea mai importanta comanda) !
SI acest ciclu final este compus tot din 3 instructiuni (comenzi) ,fiecare incepind cu un 6.

Ceea ce am exprimat mai sus nu mai poate fi contestat, sunt ABSOLUT SIGUR de veridicitatea tehnica a acestor afirmatii . Doar invocarea purei coincidente poate fi luata in calcul . Traim intr-o lume plina de coincidente dar departe de ADEVAR.

Si ADEVARUL, CALEA si VIATA sunt in HRISTOS pe care cu smerenie trebuie sa Il marturisim !
Lumea va deveni un imens joc multiplayer online in care noi din fiinte libere ne transformam in avataruri, din chipul lui Dumnezeu devenim un cod binar delimitati de multi de “6″ … Mare este Slava Ta Doamne Dumnezeule aratind aceste lucruri inca de acum 1900 de ani ….

Doamne Ajuta!

Sursa: http://narcis13.wordpress.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: