† Moldova

Ortodox

> Voronin a căzut, iar poliţia e în panică

Posted by ionutmoldova pe aprilie 30, 2009

scutieri-batuti1Zilele trecute mi-am revăzut un vechi şi bun prieten, fost membru al detaşamentului cu destinaţie specială Fulger. Unul din cei trei sute de la început, nu din cei aduşi de Papuc (omul condamnat la 10 ani de puşcărie şi făcut ca prin minune ministru de interne).

Vreau să împărtăşesc opinia unui expert în risipirea gloatei în cazurile dezordinilor în masă despre bătăile de la Chişinău dintre civili şi poliţişti.

Împotriva zvonurilor pe care le pompează SIS-ul, poliţia moldovenească este la pămînt. Poliţiştii au fost pur şi simplu bătuţi de mulţime, graţie proastei pregătiri. Tinerii aceia care fugeau plîngînd cu căştile în mînă n-au fost instruiţi să facă altceva decît să ceară bani de la marii şi micii întreprinzători. Nu ştiu să folosească scuturile, iar pe de asupra erau echipaţi cu căşti de pompieri care pot fi uşor sparte.

Au venit pe rînd mai multe detaşamente care rivalizează între ele în faţa lui Voronin. I-aţi văzut filmaţi pe comandanţii cu chipiuri sovietice care gesticulau în faţa scutierilor care se buluceau ca oile unul în altul. Ei, fiecare din aceşti comandanţi dorea ca el să risipească mulţimea pentru a fi mîngîiat de mîna părintească a lui Voronin.

În timp ce detaşamentele de tineri mascaţi cu scuturi şi căşti de pompieri luau bătaie, cei din Fulger (care oricum nu mai sînt cine au fost), stăteau deoparte pentru că nu aveau ordin să acţioneze (erau alţii care voiau să o facă pe eroii). Iar cînd mulţimea s-a aprins la văzul scutierilor risipiţi, era tîrziu să-i mai intimidezi cu metodele admise de lege. Ceea ce i-ar mai fi putut opri erau doar blindatele sau poate electroadele care se vîră în ochii protestatarilor prin găurile scuturilor (o metodă moscovită care se învaţă la instructajul special).

Colaboratorii de elită a trupelor de intervenţie specială au demisionat din cauza lui Papuc şi acum lucrează paznici la bănci şi hoteluri sau îşi cîştigă altfel existenţa. După eşecul din 7 aprilie, mulţi dintre ei au fost contactaţi, propunîndu-li-se reîntoarcerea în poliţie. Nu ştim cîţi dintre ei vor accepta oferta, deoarece toţi cei mai buni sînt adepţi ai generalului Anatol Gămurari, cel care l-a înfruntat pe faţă pe Voronin. Reacţia prietenului meu la propunerea primită a fost: „De ce să risc să iau o piatră în cap pentru un prost ca Voronin? Eu am intrat în poliţie ca să-mi apăr ţara, nu ca să bat oamenii pe stradă”.

Deocamdată, mulţi dintre cei mai buni poliţişti sînt civili şi nu doresc să colaboreze cu Voronin. E foarte posibil ca în mulţime să fi fost unii dintre ei, ceea ce ar explica mobilizarea ordonată a grupurilor de civili care au arătat o tactică mai bună decît cea a scutierilor.

Prin urmare, Voronin a căzut, iar poliţia e în panică. Pentru a camufla acest adevăr ruşinos, piariştii regimului au dat zvonul că tot ce s-a întîmplat în 7 aprilie a decurs conform scenariului comunist. Cu toate acestea, brava poliţie moldovenească şi-a dublat în aceste zile angajaţii, umplîndu-se de te miri cine. Iar noaptea, într-o curte oarecare din Chişinău, tinereii se ascund sub scuturi, iar alţii, îmbrăcaţi în civil, îi bat cu pietre şi sar pe ei pentru a-i transforma din pompieri în trupe de comando.

VEZI: http://savatie.wordpress.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: